Hvorfor jeg ikke anbefaler LCHF diett( Den klassiske Lavkarbo)

13. januar 2013 | Skrevet av | Svar Les mer

FETT FETT FETT!!!

Jeg begynner å gå ganske så lei av alle anbefalingene om å leve på en lavkarbo variant der man mesker seg i masse fett, bacon, smørsauser etc..

LCHF (Low Carb High Fat) anbefaler jeg ikke noen siden det er så ensidig. Det er mange bloggere og livsstilsguruer som får masse publisitet fordi de klasker til med den ene deilige retten etter den andre som holder på å renne over av  mettet fett og som de sier er bra for deg og at du slanker deg av denne maten. Ikke bare tenk vekt og slanking, tenk total helse! Tenk energi og immunforsvar.Et kosthold med mye fett og protein, som er ment å fremkalle ketose, er heller ikke bra for nyrene. Alle vet at at man går ned i vekt med lavkarbo(Atkins) men det er jo ikke kult å være tynn å syk??

Du kan bli syk og få lavt immunforsvar av denne ensidige kosten! Styr unna halvfabrikata som pose gryteretter, light produkter, posesauser, gotteri(masse e- stoffer), bacon, tubeoster og masse herdet fett. Ikke ta ekstreme kurer og pulverdietter som gir kortvarige resultater. Tenk på at du skal ha et langt liv med energi, et godt immunforsvar  glede og variasjon. Unn deg usunne ting en gang i blant og spis variert og så sunt som mulig de andre dagene.

For å få bedre helse, energioverskudd og livskvalitet bør du sette deg inn i mat, næringsstoffer og kilder og gjøre endringer i dine matvaner, spise variert og velge renest mulig mat (råvarer). Med ren mat mener jeg rene proteinkilder som  masse fisk, kyllingfilet, egg, skinke, sunne karbohydratkilder som bær, frukt, grønnsaker og fullkorn/fiber rike kornsorter og de beste fettkildene fra fisk(omega 3) rapsolje, olivenolje, nøtter. Unn deg ei brødskive med ost i ny og ne, spis frukt og grønnsaker og om du skal ned . Jeg er coach for mange som skal ned i vekt og det viktigste rådet jeg gir dem er å spise alt i passelige mengder og ikke bli ekstrem. Har man fibromyalgi, revmatiske lidelser eller ME, og masse stress kan den tradisjonelle lavkarbodietten der mange går i ketose rett og slett forverre sykdomstilstanden.

 

Mitt nyttårsråd for 2013 er: Bruk sunn fornuft. Spis variert. Rør deg å vær i litt aktivitet hver dag. Få frisk luft! Kos deg og finn grunner til å le masse. Spis gotteri når det er helg. Vær snill mot venner og familie og gjør andre glad men samtidig ikke glem å ta vare på deg selv!

 

Smil fra Linda Chrislock

www.freeliving.no

Kategori: Helse, Kosthold

Hva syns du? Legg igjen kommentar, vær så snill!