Gi lykken tid

20. juni 2012 | Skrevet av | Svar Les mer

Gi lykken tid

Lykken kommer og går gjennom livet.  Jeg er ingen ekspert på lykke, det vil jeg bare ha helt klart. MEN jeg begynner å tro at med livets erfaringer kan jeg skimte noen av de viktige punktene som belønner meg med det vi kaller lykke.

Det er ikke noe mål for meg å gå rundt med en euforisk lykkefølelse 24 timer i døgnet, men gi meg selv tillatelse til å ha hele spektret av følelser og akseptere dem som er der i øyeblikket. Jeg gidder ikke definere ordet lykke, det får være opp til hver enkelt å bedømme. Men for meg handler det om å kjenne en indre ro i kroppen, i tankene mine og kunne smile for meg selv og tenke:”akkurat nå er det godt å være Linda”.

Lykke kan komme etappevis. De tingene som gjorde meg lykkelig som barn, tenåring og voksen er forskjellige men likevel like, noen ganger er jeg MER lykkelig og noen ganger er jeg MINDRE  lykkelig .Det er helt greit at det er slik, for på den måten kan man nyte høydepunktene til det fulle og de andre dagene ha en stille fredfull tilstand eller rett og slett være lei og molefonken. Sorg er også en del av lykken, den er lykkens motsetning og uten den har vel heller ikke ordet lykke hatt noe betydning.

Lykke er rare greier egentlig, når jeg ser tilbake på yngre tider og på stunder i livet som var lykkelige vet jeg i dag at jeg da ikke alltid var klar over det på det tidspunktet, og så spør jeg meg selv hvorfor jeg ikke hadde vett til å sette nok pris på det da? Forskning viser at man blir lykkeligere med alderen  muligens ved å bli eldre blir man mer reflektert og bedre i stand til å gjenkjenne lykkelige stunder når man har dem og dermed gripe dem bedre. ?

For meg er det viktig å  å gire ned av og til, la tiden gå i sitt tempo og følge på med små skritt, da løper jeg ikke forbi eller overser det gode følelsene når de er der. Noen dager er dette enkelt, noen dager skikkelig vanskelig og noen ganger havner jeg i den karusellen som ikke gir meg rom til å føle nesten noe siden det er mye jobb og forpliktelser og alt fokus går til alt jeg må gjøre.

I dag henger tjukkskodda  Eidsfjorden .Det er rått og kjølig ute, jeg gleder meg til ferien som er like rundt hjørnet .  Er ikke akkurat den lykkeligste dagen i mitt liv, men denne dagen er allikevell slett ikke dum på noen måte, en litt slik monoton dag der tiden blir viet til jobb og huslige sysler og litt skriving og forberedelser til høstens kurs..og vet at dette er egentlig en bra dag og at i dag er jeg passelig lykkelig  og det er godt å være meg og gå med små skritt…

Et lite sitat til slutt av Margaret Bonnano: Å leve lykkelig til sine dagers ende kan man bare gjøre fra dag til dag.

Smil fra Linda Chrislock

Tagger: , , ,

Kategori: Helse

Hva syns du? Legg igjen kommentar, vær så snill!