Tung beinbygning?…. avliver en utbredt myte!

29. mai 2012 | Skrevet av | Svar Les mer

Ofte får jeg høre fra kundene mine at grunnen til at vekta viser det den gjør der på grunn av tung beinbygning. Nå må jeg dessverre skuffe dere litt dere som har dette som argument…sorry..det er ikke noe som heter en tung beinbygning!

Faktisk varierer vekten av benbygningen vår med bare omtrent 750 gram for kvinner, og med cirka en kilo for menn.
- En gjennomsnittlig kvinnes skjelett veier cirka 2,5 kilo, mens en gjennomsnittlig manns skjelett veier cirka 3,5 kilo. Vekten av bena til gjennomsnittspersonen varierer med pluss eller minus tretti prosent, sier professor dr. med. Jan A. Falch ved Poliklinikk for osteoporose ved Aker universitetssykehus.

Altså kommer vekten fra muskel-, fettvev og væske – ikke fra knokler eller brusk. Dessverre tviholder mange på denne myten om å ha tung beinbygning, men nå er det kanskje på tide å gi slipp på den. Endre gamle inngrodde overbevisninger og tør og tenk nytt. Grunnen til vekta er som den viser i dag er fordi du du har gjort de samme tingene frem til nå. Om du vil du ha et annen resultat i fremtiden og bli lettere må du tørre og bevege deg ut av komfortsonen og gjøre nye ting! Du kan ikke slanke beina og knoklene, men må nok gå løs på fettet!

- Skjelettet er tilpasset sin oppgave, som er å være ditt indre reiseverk. Det større belastning, jo mer er det nødt til å bære, En stor, tung person vil derfor ha et noe større skjellett enn en lett person.
Men knoklene veier altså i seg selv nokså lite.

greit å avlive noen myter av og til…;)

Smil fra Linda Chrislock

Helsecoach!

 

Tagger: , , ,

Kategori: Coaching, Slanking, Trening

Hva syns du? Legg igjen kommentar, vær så snill!