Er så glad jeg ikke er perfekt!!

3. september 2012 | Skrevet av | Svar Les mer

 

Jeg er ikke perfekt. Og vet du hva, du er ikke perfekt du heller..JIPPI!!!!!

Det er så lett å bli fanget av samfunnets krav eller forventninger om det perfekte liv, og gjennom blogg og facebook kan man jo faktisk late som av og til, men… vi er det altså ikke..perfekte! HURRA!!!!

Nå skal jeg i gang med Slankekrigen Vesterålen igjen, og skal motivere og veilede mange til et lettere og sunnere liv. Mange lurer nok på hvor sunt jeg spiser, hvor mye jeg trener og hvor strukturert, flink, vellykket jeg er på hjemmebane. Jeg har en fordel med at jeg har mye kunnskap om livsstil og helse, og også bruker selv mye av dette i livet mitt, men perfekt er jeg altså ikke! HURRA!!!!!

Jeg elsker å bevege meg, jeg synes det er spennende og lete og komponere nye sunne matretter for meg, min familie og mine klienter. Jeg er opptatt og ta vare på meg selv og leve sunt og tenke positivt MEN… jeg ELSKER sjokolade, slenge meg på sofaen med en god bok og være LAT innimellom; ) HURRA..jeg er ikke perfekt så nå kan du virkelig kose deg bak ryggen min;) !

Det er så hærlig og fantastisk og ikke strebe etter perfeksjonismen, for et slitsomt liv det må være å ha det glansbildet av et  hjem, familie, ha perfekte tenner, perfekt kropp, si alt det rette, ha perfekte venner, alltid gjøre alt rett. Dødskjedelig spør du meg, og hadde du bydd meg et perfekt liv ville jeg sagt pent NEI TAKK. Det å ikke være perfekt gir rom for utvikling, lære noe nytt, erfare, være litt fri og litt gal…

Det er noe som heter 80/20 regelen.  Hørt om den før?

80/20 regel:

På wikipedia står det at 80/20-regelen er “det vanlige fenomen at 80 % av konsekvensene innenfor et område skyldes 20 % av grunnene”. Regelen kalles også Paretoprinsippet. Man kan for eksempel si at 20% av kundene står for 80% av omsetningen i en butikk, at 20% av markedsføringen en bedrift foretar seg fører til 80% av oppslutningen, eller at 20% av en befolkning eier 80% av verdiene. Det er altså en regel som virker slik enten du er klar over det eller ikke. Det som er fint er at når du vet om den, kan du bruke den bevisst for å nå dine mål.

Overført til dagliglivet kan man si at du bruker 20% av energien din på 80% av resultatene i livet ditt. Hvis du da velger å si at 80% er bra nok, har du altså 80% energi igjen. Det høres jo fantastisk ut, gjør det ikke?

dwet er sørgelig at mange gjerne vil yte 100% på alle plan i livet, og det som da skjer er at du da bruker 80% av energien din på de siste 20%!

Poenget er at hvis man skal ha  et glansbilde av et hjem, være en perfekt mor, kone, venn, klassekontakt, heiagjeng for fotballpoden, ha den perfekte kropp osv, ender du opp med null på energikontoen din til slutt og det er IKKE noe å rope HURRA for!

Mange psykiske og fysiske lidelser som lavt selvbilde, selvtillitt, angst osv,  skyldes dessverre vår higen etter perfeksjonisme…Mitt beste råd, Slipp deg mer fri og tør å vær hærlig uperfekt! Fokuser på det som er bra for deg, utvikle deg men ikke søk etter det perfekte, for det finnes ikke!

For meg er det viktig å føle meg vel med meg selv, at livet er passelig. Passelig er fantastisk!! Jeg sterk på noen områder, og har utviklingspotensial på noen områder. Livet er spennende…. ta å vri litt rundt på tankene dine oppe i knollen din og rop hurra for at du faktisk kan bruke så lite som 20% av energien din på å gjøre en 80% bra nok innsats på de ulike feltene i livet.  80% er faktisk  mer enn godt nok!

 

Smil fra Linda Chrislock

Sjefscoach i Slankekrigen Vesterålen

 

Kategori: Coaching, Helse

Hva syns du? Legg igjen kommentar, vær så snill!